Ételintolerancia 220 vizsgálat


Az ételintolerancia vizsgálatunkkal az alábbi főbb alapanyagok mutathatók ki:

9 FÉLE TEJ, TEJTERMÉK ÉS TOJÁS: alfa-lactalbumin, béta-lactoglobulin, bivalytej, juh tej, kazein, kecsketej, tehéntej, tojás fehérje, tojás sárgája

39 FÉLE HAL ÉS TENGER GYÜMÖLCSEI: ajóka, alga espaguette, alga spirulina, alga wakame, angolna csiga, parti csuka doradó fekete sügér fekete tőkehal fésüs kagyló foltos tőkehal garnélarák hering homár hüvelykagyló kacsakagyló kardhal kaviár kék kagyló keményvagy pénzkagyló lazac lepényhal makréla naphal osztriga örödghal pisztráng polip ponty rombuszhal sügér szardínia szívkagyló tarisznyarák tintahal, kalamári tintahal, szépia tonhal tőkehal

38 FÉLE GYÜMÖLCS: alma ananász avokádó banán citrom cseresznye datolya eper faeper fekete áfonya fekete ribizli füge görögdinnye gránátalma grapefruit guava kivi körte licsi lime málna mandarin mangó mazsola narancs nektarin olajbogyó őszibarack papaja paradicsom rebarbara ribizli sárgabarack sárgadinnye szeder szilva szőlő vörösáfonya

11 FÉLE GLUTÉN TARTALMÚ GABONA: árpa búza búzakorkorpa durumbúza gliadin kuszkusz maláta rozsliszt tönkölybúza transzglutamináz zab

8 FÉLE GLUTÉNMENTES GABONA: amaránt hajdina köles kukorica puliszka quinoa rizs tápióka

33 FÉLE GYÓGYMÖVÉNY ÉS FŰSZERNÖVÉNY: aloe vera ánizs babérlevél bazsalikom bors keverék (fekete/ fehér) borsmenta cayenne-bors curry csalán édesgyökér fahéj fokhagyma gingkó ginzeng gyömbér kakukkfű kamilla kapor komló koriander kömény majoranna menta mustármag petrezselyem rozmaring sáfrány szegfűszeg szerecsendió tárkony vanília vörös chili zsálya 16 FÉLE HÚS bárányhús bivaly borjúhús csirkehús disznóhús fogolyhús fürjhús kacsahús kecskehús lóhús marhahús nyúlhús pulykahús rőtvad (szarvas-, őzhús) strucc vaddisznóhús

15 FÉLE OLAJOS MAG: dió fenyőmag földimogyoró kesudió kókusz makadámdió mandula mogyoró napraforgómag paradió pisztácia repcemag szezámmag tápióka tigrisdió / földimandula

39 FÉLE ZÖLDSÉG: amarantusz (disznóparéj) articsóka borsó brokkoli burgonya cékla cikória csicseriborsó édesburgonya édeskömény (levél) fehér karóbab fehérrépa fejes saláta hagyma káposzta káposzta vörös kapribogyó karfiol kelbimbó kobaktök/futótök lencse mángold manióka mogyoróhagyma padlizsán paprika póréhagyma retek ruccola sárgarépa spárga spenót széles bab szójabab uborka vizitorma vörös vesebab zeller zöldbab

13 FÉLE EGYÉB ÉLELMISZER: agar-agar élesztő (sör) élesztő (sütő) gesztenye gomba kakaóbab kávé kóladió méz

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mikor érdemes ezt a csomagot választani?

Amennyiben táplálkozással kapcsolatba hozható problémák (puffadás, hasfájás, hasmenés, diszkomfortérzés, fejfájás stb.) jelentkeznek.

Táplálékintoleranciára az allergiával szemben enyhébb tünetek, panaszok jellemzőek, azonban ezek elhúzódó jelleggel, tartósan okoznak gondot a mindennapok során.

Fontos felhívni a figyelmet, hogy a fenti panaszok, tünetek előfordulása esetén első körben ajánlott kikérni a kezelőorvos, illetve gasztroenterológus szakorvos véleményét az elvégzendő vizsgálatokra vonatkozólag.

A panel elvégzése 2 év alatti gyermekek (nem kellően fejlett immunrendszer) és várandósság esetén (magzat fejlődő immunrendszere miatti téves eredmény) nem javasolt.

Hogyan készüljön a vizsgálatra?

A vizsgálat eredményére befolyással lehet szteroid, valamint immunszupresszív hatóanyagú gyógyszerek szedése. Ha ilyen kezelésben részesül, javasolt előzetesen egyeztetni a kezelőorvossal (ennek ismeretében mégis szükségesnek látja-e a vizsgálat elvégzését vagy átmenetileg felfüggeszthető-e a gyógyszer szedése?). Továbbá diéta hatására is eltűnhetnek (átmeneti jelleggel) az ellenanyagok, ami tévesen álnegatív eredményt okozhat.

A vizsgálatok elvégzéséhez nem szükséges éhgyomorra lenni.


Kedvezményes csomagár:

89 900 Ft

Várható elkészítési idő: 11 nap


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.